KAAS VAN HET JAAR 2017: LE CARRE DE L’ENCLUS
Bruno Hespel heeft zijn accountantsberoep verlaten om zich bezig te houden met het fokken van geiten. Op de familieboerderij in Amougies, in de provincie Henegouwen, maakt hij kaas, roomijs, boter en andere producten van de melk. Hij hecht groot belang aan het voedsel van de geiten (gras, en hooi), waardoor de producten de speciale smaak krijgen.
Chèvrerie de l’Enclus – Bruno Hespel
Rue Saint-Pierre 2 – 7750 Amougies
Koemelk
Verse kaas
Harzé d’Or: L’Arthur nature
Göhltaler Käserei – Tobias Boffenrath
Rothausstraße 61 – 4731 Eynatten
0472/68 35 23
Harzé d’Argent: Bidelot nature
Fromagerie Régal – Damien Bruwier
Rue Derrière les jardins, 8 – 4610 Queue du Bois
04/370 63 98 – www.fromagerie-regal.be
Verse kaas met kruiden
Harzé d’Or: le Félice épicé
Göhltaler Käserei – Tobias Boffenrath
Rothausstraße 61 – 4731 Eynatten
0472/68 35 23
Harzé d’Argent: le Caprice du Gerny bruschetta
Le Plateau du Gerny – Anne Lecaillie et Viviane Evrard
Rue de Tavys 29 – 6900 Aye
0499/33 07 87 – www.leplateaudugerny.be
Zachte kaas met gewassen korst
Harzé d’Or: Herve Remoudou crémier AOP
Harzé d’Argent: Herve Exquis piquant
Herve Société – Jean-Marc Cabay
Rue de Charneux, 32 – 4650 Herve
087/69 35 50 – www.herve-societe.be
Zachte kaas met zachte witte schimmelkorst
Harzé d’Or: le pavé de Tavys fleuri
Le Plateau du Gerny – Anne Lecaillie et Viviane Evrard
Rue de Tavys 29 – 6900 Aye
0499/33 07 87 – www.leplateaudugerny.be
Harzé d’Argent: le Samson aux fleurs
Fromagerie du Samson – Vincent Verleyen
Chaussée de Gramptinne 37 – 5340 Gesves
081/58 36 66 – www.fromageriedusamson.com
Onverhitte harde kaas
Harzé d’Or: l’Echauguette nature
Fromagerie des Tourelles – F. Lespagnard, A. Henrottin, V. Rouxhet, M. Quirynen
Rue du Château 3 – 6997 Erezée
086/47 72 71 – 0476/69 13 88 – www.lafromageriedestourelles.be
Harzé d’Argent: la Tomme de la Goyette
Ferme de la Goyette – Daniel et Lucienne Courtain
Rue Fontaine L’Évêque 14 – 1471 Loupoigne
067/77 24 63
Verhitte harde kaas
Harzé d’Or: le Bodan
L’atelier 117 Artisan fromager – Bernard Rosart et Véronique Gobin
Rue de la Gare 117D – 5590 Leignon
0486/11 75 23 – www.facebook.com/latelier117
Harzé d’Argent: le Goli’Ath
Fromagerie – École du CARAH
Rue de l’Agriculture 301 – 7800 Ath
068/26 46 30 – www.carah.be
Geitenmelk
Verse kaas
Harzé d’Or: le Crottin frais de chèvre
Le Chèvre-Feuille – Kathy Lanckriet
Voie des Gérons 258 – 5351 Haillot
085/61 20 56 – 0476/35 37 28 – www.chevre-feuille.be
Harzé d’Or (ex-aequo): Cœur nature de l’Enclus
Chèvrerie de l’Enclus – Bruno Hespel
Rue Saint-Pierre 2 – 7750 Amougies
Harzé d’Argent: le chèvre frais nature
Chèvrerie des Saules – Clarisse Van Thielen
Allée Centrale 90 – 6040 Jumet
0475/61 71 71 – www.chevreriedessaules.be
Verse kaas met kruiden
Harzé d’Or: le Magerotî aux raisins
La Ferme d’Antan – Patrick Dourcy
Magerotte 31 – 6680 Tillet
0493/18 74 30 – www.lafermedantan.weebly.com
Harzé d’Argent: le chèvre frais aux oignons verts
Chèvrerie des Saules – Clarisse Van Thielen
Allée Centrale 90 – 6040 Jumet
0475/61 71 71 – www.chevreriedessaules.be
Gerijpte kaas
Harzé d’Or: le Carré de l’Enclus
Chèvrerie de l’Enclus – Bruno Hespel
Rue Saint-Pierre 2 –7750 Amougies
Harzé d’Argent: le Lingot
Fromagerie du Samson – Vincent Verleyen
Chaussée de Gramptinne 37 – 5340 Gesves
081/58 36 66 – www.fromageriedusamson.com
Schapenmelk
Harzé d’Or: Tiesse di Fou
Fromagerie du Samson – Vincent Verleyen
Chaussée de Gramptinne 37 – 5340 Gesves
081/58 36 66 – www.fromageriedusamson.com
Harzé d’Argent: la tomme de brebis nature
Chèvrerie des Saules – Clarisse Van Thielen
Allée Centrale 90 – 6040 Jumet
0475/61 71 71 – www.chevreriedessaules.be
BLAUWE KAZEN
Harzé d’Or: le Bleu Bouleau
Ferme des 30 bouleaux – Philippe Vastrade et Marie-France Roelandts
Rue Solbreucq 6 – 7863 Ghoy
0473/82 14 15
Harzé d’Argent: le Bleu d’Ath
Fromagerie-École du CARAH
Rue de l’Agriculture 301 – 7800 Ath
068/26 46 30 – www.carah.be